Deze week in de spotlights; Nationale Nederlanden

Heb je nu een hypotheek met een spaarproduct en wil je de hypotheek oversluiten of ga je verhuizen naar een nieuwe woning en wil je de (bank-) spaarhypotheek behouden laten, denk dan aan Nationale Nederlanden. Waarom? Omdat je bij hen twee keer voordeel hebt met dit product.

1) Ze passen een bonussysteem toe waardoor je in het 11e jaar, 16e jaar en het 21e jaar een loyaliteitsbonus ter hoogte van telkens 2,5% ontvangt waardoor je in veel gevallen voor deze spaarhypotheek minder premie / inleg betaalt dan bij andere hypotheekverstrekkers. Netto kan dit een behoorlijk voordeel opleveren.

2) Het opgebouwde kapitaal telt mee voor de risicoklasse

Wat bedoel ik nou met punt 2? Stel je hebt een hypotheek van € 300.000,- nodig zonder NHG en de woning heeft een waarde van € 325.000,-

Je valt dan qua rente in de categorie boven de 90% markwaarde financiering wat voor 10 jaar vast aflosvrij of spaar bij NN op dit moment een tarief is van 2,47% .

De spaarhypotheek loopt al sinds 2010 en de actuele waarde van het spaartegoed bedraagt € 15.000,- ik mag deze voor de risicoklasse en daarmee dus ook voor de rentebepaling, aftrekken van de financieringswens.

Kortom de woningwaarde is € 325.000,-

De hoogte van de hypotheek wordt € 300.000,- -/- (fictief) € 15.000,- spaarsaldo is € 285.000,-

90% van € 325.000,- = € 292.500,- dus mogen we in deze situatie een rente aanbieden van onder de 90% marktwaarde zijnde in deze situatie 2,27% voor 10 jr vast. Op dit moment biedt slechts 1 aanbieder een lagere rente voor deze klant van 2,24% dus dat scheelt nauwelijks, maar die bieden niet de loyaliteitsbonus waardoor het netto duurder zal uitvallen.

Jaarlijks mag je 10% boetevrij aflossen en NN heeft aangekondigd dat ze eind dit jaar ook het voorbeeld van andere geldverstrekkers gaan volgen, door verlaging risicoklasse tijdens de rente vast periode. Dat gebeurt zodra de marktwaarde gestegen is (aangetoond met taxatie) of de lening is verlaagd door tussentijdse aflossingen.

Natuurlijk zijn er nog wel meer voordelen te noemen voor dit product, maar dit zijn een paar highlights die wellicht de moeite van het overwegen waard zijn.

#cvshypotheken #hypotheek #hypotheken #hypotheekadvies#hypotheekadviseur #blog #nationalenederlanden

Meer weten? Bel 0318 555 484 of mail naar welkom@mevrouwdehypotheekadviseur.nl

Vorige post
Je bent in de bloei van je leven.
Volgende post
Hypotheek afsluiten zonder overlijdensrisicoverzekering

Hypotheekadvies en regelen vanaf €990,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp