Hypotheek aanvragen

Een hypotheek aanvragen kan best ingewikkeld zijn, zeker wanneer je als starter de woningmarkt gaat betreden. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, daarover geven wij graag advies. Heb jij misschien al een mooie woning op het oog? Of verwacht je binnenkort die eerste stap te zetten? Wij vertellen graag wat er allemaal komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek.

100% onafhankelijk

Met € 1.290,- de goedkoopste van Nederland!

Tijdens je eerste gratis gesprek wordt 80% al besproken

Inzicht in de financiële gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid bij loondienst

Snel schakelen; binnen 24 uur na het gesprek wordt de aanvraag in gang gezet

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alvorens je een bod uitbrengt op een woning is het verstandig om te weten wat jouw maximale hypotheek is en wat je te besteden hebt. Zo weet jij precies wat je kunt gaan bieden op een woning en kom je niet voor verrassingen te staan. Mevrouw de Hypotheekadviseur helpt je in dit traject van A tot Z, zodat een hypotheek aanvragen voorspoedig- en zonder hobbels verloopt.

Financieel alles op een rij

Een hypotheek aanvragen als starter brengt vaak veel financiële overwegingen met zich mee. Hoeveel eigen vermogen wil je bijvoorbeeld inleggen, wat betekent jouw brutosalaris voor jouw mogelijkheden en welk type hypotheek kun je aanvragen? Wij informeren je onder meer over de diverse hypotheekvormen, geldverstrekkers en geven advies over aflossingsmogelijkheden.

Zeker wanneer je niet alleen, maar samen een woning gaat kopen, is het belangrijk om financieel goed op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Schulden (waaronder studieschuld), private lease, BKR-registraties en overige financiële lasten zijn vaak van invloed op het financierbare hypotheekbedrag. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je een hypotheek wilt verkrijgen.

Wanneer moet je een hypotheek aanvragen?

Een hypotheek aanvragen is de eerste stap wanneer je een bod hebt gedaan op een woning, die door de verkopers is geaccepteerd en jij deze niet enkel vanuit eigen vermogen kan financieren. Afhankelijk van jouw financiële gegevens kun je een hypotheek aanvragen voor het volledige aankoopbedrag of je vraagt een gedeeltelijke financiering aan. Jouw financieel adviseur kan je goed informeren over de mogelijkheden.

Voor welke looptijden kun je een hypotheek aanvragen?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt als starter is het belangrijk om na te gaan welke hypotheekvorm het meest aantrekkelijk is. Zo kun je de volgende veelvoorkomende hypotheekvormen aanvragen:

Meestal sluit je een hypotheek af met een duur van 30 jaar. Hoe lang je de rente vast zet hangt af van jouw persoonlijke wensen en situatie. Je kunt kiezen voor een maandelijks variabele rente of een rente die je vast zet. Bijvoorbeeld voor 1 jaar, 10 jaar of langer met een maximale duur van 30 jaar. Je vraagt deze hypotheek aan en betaald bij een annuïtaire of lineaire hypotheek maandelijks een bedrag welke bestaat uit een gedeelte rente en aflossing. Hoeveel dit exact is hangt af van het hypotheekbedrag, de duur en het rente tarief.

Aan welke kosten moet u denken?

Mevrouw de Hypotheekadviseur is de aangewezen plek voor starters die persoonlijke begeleiding wensen bij de aanvraag van hun eerste hypotheek, maar wel tegen een online tarief. Wij proberen jouw kosten zo laag mogelijk te houden, zodat jij maximaal kunt genieten van het kopen van jouw eerste woning. Voor ons advies en bemiddeling betaal je eenmalig € 990,-, hiervoor krijg je een persoonlijke expert toegewezen die je gaandeweg het gehele proces bij zal staan én je krijgt toegang tot een eigen onlinedossier.

Dit is uiteraard niet verplicht. Je kunt ook enkel voor advies bij ons terecht, waarvoor je € 390,- betaalt. Verder hebben wij goede relaties met talloze betrouwbare geldverstrekkers. Kies je voor een hypotheek afkomstig van hen, dan betaal je hiervoor geen extra kosten. Dit wordt anders wanneer je kiest voor een verstrekker die het aanvraag proces laat verlopen via één van onze serviceproviders. Hiervoor berekenen wij een toeslag van € 350,-. Uiteraard informeren we je hierover zodat je niet verrast wordt. En als het zonder deze kosten kan, dan kiezen we uiteraard voor de goedkopere route.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met kosten voor:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notaris
  • Financieel adviseur
  • Makelaarskosten voor taxatie en eventueel aankoopbegeleiding
  • Bankgarantie

Direct jouw hypotheek aanvragen bij ons? Neem nu contact op

Heb je twijfels, vragen, of wil je meer weten over het proces van een hypotheek aanvragen? Vraag het onze hypotheekadviseurs! Tijdens dit eerste oriënterende gesprek kom jij te weten wat je maximaal kunt lenen en welke hypotheekvorm het beste past bij jouw financiële situatie. Een eerste gesprek is bij ons altijd kosteloos en vrijblijvend.

Neem contact op
Naam

Bereken eenvoudig wat je maximaal kunt lenen en wat de netto maandlasten worden.

Onze rekentool geeft enkel een indicatie. De daadwerkelijke berekening is afhankelijk van meerdere factoren. Ben je benieuwd naar een exacte berekening? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp