Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten pakt in de meeste gevallen voordelig uit. Wel moet je goed rekening houden met de voorwaarden en de voor- en nadelen. Mevrouw de Hypotheekadviseur geeft inzicht in alle kosten, besparingen en terugverdientijd. Goed, onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies is erg belangrijk, daarom nemen we je graag mee in alle mogelijkheden van een hypotheek oversluiten.

100% onafhankelijk

Met € 1.290,- de goedkoopste van Nederland!

Tijdens je eerste gratis gesprek wordt 80% al besproken

Inzicht in de financiële gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid bij loondienst

Snel schakelen; binnen 24 uur na het gesprek wordt de aanvraag in gang gezet

Wanneer je hypotheek oversluiten?

Heb jij al een hypotheek en wil je de woning niet verkopen? Dan is oversluiten misschien iets voor jou. Het oversluiten van een hypotheek betekent dat de huidige hypotheek afgelost wordt en je een nieuwe hypotheek gaat afsluiten. Wanneer doe je dit? Het kan zowel tijdens de rentevaste periode als het einde hiervan. Eén van de belangrijkste redenen voor mensen is bijvoorbeeld dat zij elders een lagere hypotheekrente hebben gezien en daarom bij een andere geldverstrekker een hypotheek willen afnemen.

Waarom een hypotheek oversluiten?

Het kan dus interessant zijn om een hypotheek over te sluiten als de rente die je nu betaalt hoger is dan bij andere geldverstrekkers. Een lagere rente zorgt namelijk voor lagere maandlasten en dat is voor iedereen natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Wij kunnen berekenen of het oversluiten van jouw hypotheek juist voordeliger of prijziger uitvalt en wat je precies kan besparen hierbij. Vaak zien we ook dat mensen het prijsvoordeel gebruiken om extra af te lossen. Daardoor verandert de maandlast nauwelijks maar de schuld wordt wel sneller afgebouwd. Ook dat wordt gezien als een verbeterde klantsituatie.

Wat zijn de oversluitkosten?

Bij Mevrouw de Hypotheekadviseur werken we met vaste oversluitkosten. Deze kosten betaal je voor het regelen van het oversluiten naar een nieuwe hypotheek. Naast de advies- en/of afhandelingskosten betaal je taxatiekosten en notariskosten. Daarnaast kan het zijn dat je eventueel een vergoeding (ook wel boete) moet betalen voor het vervroegd aflossen van een bestaande hypotheek.

Ga je een hypotheek oversluiten, dan betaal je € 990,- aan ons voor het gehele traject. Van advies tot de aanvraag en het verdere regelen van de hypotheek. We wijzen hiervoor een persoonlijke hypotheekadviseur toe die jou van A tot Z begeleidt. Uitzondering geldt voor een nieuwe hypotheek bij Argenta, Lot hypotheken, Munt hypotheken, Vista en WoonNu die werken met een betaalde serviceprovider. Die kosten bedragen € 350,- en worden aan je doorbelast. Voor de andere geldverstrekkers geldt deze toeslag niet

Hoe werkt het?

Stap 1: Persoonlijk dossier vullen

De eerste contacten zijn gelegd, je krijgt toegang tot het persoonlijke online dossier. Dit dossier kun je gaan vullen met allerlei persoonlijke gegevens en documenten die wij nodig hebben voor een goed advies. Zodra dit is gebeurd, volgt stap 2.

Stap 2: Gratis oriënterend gesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar jouw mogelijkheden. Dit gesprek vindt online plaats, je hoeft er de deur niet voor uit. Wil je een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor in Rhenen? Ook dat is mogelijk. Mocht je vervolgens via ons jouw hypotheek af willen sluiten, dan volgt stap 3.

Stap 3: Uitgebreid hypotheekadvies

Eén van onze experts gaat met de aangeleverde informatie aan de slag. We maken online een afspraak om te bespreken wat jouw persoonlijke wensen en doelstellingen zijn. Daaruit volgt een advies op maat. Hierdoor kun jij bewust een keuze maken voor een hypotheek.

Stap 4: Bemiddeling tot finaal akkoord

Wij vragen de uitgekozen hypotheek aan bij de geldverstrekker. We begeleiden het gehele proces en doen alles wat nodig is om jouw hypotheek te accepteren. We blijven er bovenop zitten, totdat jouw hypotheek finaal akkoord is en jij naar de notaris kunt.

Houdt rekening met de oversluitboete

Hierboven gaven we het al aan bij het stukje over de hypotheek oversluitkosten, maar we lichten het hier nogmaals uit. De meeste geldverstrekkers berekenen een boete aan jou door wanneer je ervoor kiest om de huidige hypotheek vroegtijdig af te lossen. Deze “boete” wordt gevraagd door de geldverstrekker, omdat er uiteindelijk minder rente betaald wordt dan oorspronkelijk overeengekomen is.

Hypotheek oversluiten en belasting

Ga je een hypotheek oversluiten, dan is het handig om te weten hoe dit belastingtechnisch voordelig kan uitpakken. Sommige kosten zijn namelijk eenmalig deels of volledig aftrekbaar, zoals bijvoorbeeld:

  • Notariskosten
  • Bemiddelings- en advieskosten
  • Taxatiekosten voor de lening aanvraag
  • Kosten voor aanvraag NHG
  • Oversluitboete

De exacte kosten die je kunt terugvragen bij de belasting verschillen echter per situatie. Houdt hier rekening mee bij het terugvragen of vraag dit na bij jouw belastingadviseur.

Plan een afspraak in met jouw online hypotheekadviseur

Jouw hypotheek oversluiten met een ervaren adviseur? Dit regel je eenvoudig en snel online met Mevrouw de Hypotheekadviseur. Plan snel een afspraak in met ons!

Neem contact op
Naam

Bereken eenvoudig wat je maximaal kunt lenen en wat de netto maandlasten worden.

Onze rekentool geeft enkel een indicatie. De daadwerkelijke berekening is afhankelijk van meerdere factoren. Ben je benieuwd naar een exacte berekening? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp