Hypotheek verhogen

Wil jij je woning verduurzamen? Of heb je plannen om jouw woning te verbouwen door bijvoorbeeld een uitbouw te realiseren? Dan kan je hypotheek verhogen een aantrekkelijke stap zijn. Uiteraard is het ook een mogelijkheid om dit te doen voor de aankoop van een nieuwe badkamer of keuken. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Wij geven je graag inzicht in jouw mogelijkheden.

100% onafhankelijk

Met € 1.290,- de goedkoopste van Nederland!

Tijdens je eerste gratis gesprek wordt 80% al besproken

Inzicht in de financiële gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid bij loondienst

Snel schakelen; binnen 24 uur na het gesprek wordt de aanvraag in gang gezet

Wat betekent een hypotheek verhogen?

Een hypotheek verhogen betekent dat je meer hypotheek gaat betalen, omdat jij overweegt om jouw woning te verbouwen of te verduurzamen. Op deze manier maak je meer geld vrij uit de woning, zonder dat je deze verkoopt. Je vraagt dus een hogere hypotheek aan bij jouw geldverstrekker. Let op: dit is alleen mogelijk wanneer jouw woning overwaarde heeft of wanneer het vrijwel zeker is dat jouw woning meer waard wordt na een verbouwing of verduurzaming. Wij bekijken ook de optie of het beter is de hele hypotheek te herfinancieren, met daarbij inbegrepen de verhoging voor de verbouwing. Zo krijg je inzicht in alle opties en de daarbij horende maandlasten.

Wat zijn de kenmerken van een hypotheek verhogen?

  • Overwaarde op jouw woning is in veel gevallen een voorwaarde
  • Bewijs van verduurzaming van jouw woning kan een voorwaarde zijn om de hypotheek te mogen verhogen
  • Hypotheek verhogen vanwege verbouwen en/of verduurzaming van jouw woning heeft als voordeel dat hypotheekrenteaftrek een mogelijkheid is
  • Het is in bepaalde situaties ook toegestaan de hypotheek te verhogen zonder dat je het geld besteed aan verbouwing of verduurzamen.

Overwaarde hypotheek

Een overwaarde op de woning ontstaat wanneer jouw hypotheek deels of volledig is afgelost of wanneer jouw woningwaarde stijgt. Je kunt ook een overwaarde hypotheek afsluiten. Afhankelijk van de voorwaarden van de geldverstrekker kun je een deel van de overwaarde opnemen waardoor je jouw hypotheek verhoogd en daardoor extra geld vrij besteedbaar maakt. Een overwaarde hypotheek heeft invloed op jouw financiële situatie, dit is iets waar onze adviseurs je graag goed over informeren.

Waar moet je rekening mee houden?

Een hypotheek verhogen heeft aantrekkelijke voordelen, maar er zijn ook genoeg zaken om rekening mee te houden. Hier adviseren wij je graag over. Het is namelijk goed mogelijk dat een hypotheek oversluiten in jouw geval beter uitvalt dan deze te verhogen. De rente bij een andere geldverstrekker kan bijvoorbeeld gunstiger uitvallen. Wij helpen je met het maken van de juiste keuze.

Hoe verhoog je een hypotheek?

  1. Bespreek jouw mogelijkheden met onze hypotheekadviseur: lever alle benodigde documenten aan via jouw persoonlijke account en wij gaan voor je aan de slag.
  2. Tijdens een persoonlijk (online) gesprek bespreken we alle wensen, eisen en mogelijkheden. Die op jouw persoonlijke situatie zijn afgestemd.
  3. Vraag een offerte aan: Wij controleren al jouw documenten en vragen de hypotheekofferte aan bij de door jou gekozen geldverstrekker.
  4. Ontvang een voorstel met offerte: Nadat alle aangeleverde documenten zijn goedgekeurd zal de geldverstrekker een bindend voorstel doen en je kunt bij akkoord tekenen. Wij verzenden jouw akkoord naar de desbetreffende partij.
  5. Vastleggen bij de notaris? In sommige gevallen dien je het één en ander vast te leggen bij de notaris, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een tweede hypotheek in plaats van de huidige hypotheek te verhogen.
  6. Laatste punten op de i: De afrondende fase, wij zorgen ervoor dat het verhoogde hypotheekbedrag ook daadwerkelijk in jouw handen (of jouw bouwdepot) komt en je het kunt besteden voor de gewenste werkzaamheden aan jouw woning.

Aan welke kosten moet je denken?

Kies je voor een hypotheek verhogen, dan krijg je te maken met bepaalde kosten. Jij hebt in de meeste gevallen bij het oversluiten of verhogen van een hypotheek, advies nodig van een persoonlijke adviseur. Hiervoor betaal je afhandelings- en advieskosten. Daarnaast is het vaak nodig om een taxatie te laten uitvoeren, ook hiervoor betaal je een vooraf bepaald tarief. Tot slot zijn notariskosten ook een mogelijke kostenpost wanneer je gebruik maakt van hun service.

Eenvoudig zelf regelen of met persoonlijke adviseur

Bij Mevrouw de Hypotheekadviseur heeft u altijd de keuze om zelf online alle zaken te regelen voor de verhoging van jouw hypotheek, maar wij dragen ook graag een persoonlijke adviseur aan die alles voor je uitzoekt. Uiteraard bespaar je op kosten wanneer je geen persoonlijk advies wenst, maar het risico is wel dat je bij prangende vragen niet kunt aankloppen.  Bij ons kan je uitsluitend kiezen voor advies en bemiddeling en niet voor uitsluitende bemiddeling.

Jouw hypotheek verhogen voor verbouwing of jouw hypotheek oversluiten? Vraag ons om advies!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor het verhogen van jouw hypotheek? Maak snel een afspraak met ons voor een oriënterend gesprek met jouw adviseur.

Neem contact op
Naam

Bereken eenvoudig wat je maximaal kunt lenen en wat de netto maandlasten worden.

Onze rekentool geeft enkel een indicatie. De daadwerkelijke berekening is afhankelijk van meerdere factoren. Ben je benieuwd naar een exacte berekening? Neem dan contact met ons op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp