Hypotheek afsluiten zonder overlijdensrisicoverzekering

Hypotheek afsluiten zonder overlijdensrisicoverzekering

Begin 2018 zijn er een aantal regels verandert voor mensen die een hypotheek willen afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Eén van die wijzigingen is, dat je niet langer verplicht bent naast je hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Geen verplichting een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten biedt kansen.

Tegenwoordig is het niet meer verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je een woning financiert met een NHG hypotheek. Dus mocht je om een of andere reden niet eerder een huis gekocht hebben, bijvoorbeeld omdat je er bezwaar tegen hebt, een verzekering niet kon afsluiten vanwege een slechte gezondheid o.i.d., dan is dit je kans!

Hypotheekverstrekkers en hun regels

Inmiddels is de overgrote meerderheid van geldverstrekkers hierin meegegaan, helaas nog niet iedereen. Dus wil je een hypotheek afsluiten en wil of kan je het financiële risico dat je loopt, of je nabestaanden lopen na jouw overlijden niet afdekken met een verzekering? Dat kan! Maar niet bij iedereen.

Ben je ernstig ziek geweest, waardoor je niet in staat was te verhuizen of je bestaande hypotheek over te sluiten?

De kans is reëel dat de mogelijkheid er eerder niet was, doordat je verplicht werd een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten naast je hypotheek. Dat hoeft nu dus in veel situaties niet meer.

Kortom wil je geen overlijdensrisicoverzekering of is er geen verzekeraar die jou als verzekerde wil in verband met je gezondheid of je gezondheidsverleden? Er zijn dus nu legio mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten zonder overlijdensrisicoverzekering.

#cvshypotheken #hypotheek #hypotheken #hypotheekadvies#hypotheekadviseur #blog #overlijdensrisicoverzekering #NHG #Nationale Hypotheek Garantie#mevrouwdehypotheekadviseur 

Meer weten? Bel 0318 555 484 of mail naar welkom@mevrouwdehypotheekadviseur.nl

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp