Wat is een overbruggingskrediet?

Leestijd: 0,5 minuut (Geen zin om te lezen? Kijk dan bovenstaande video)

Een overbruggingskrediet is eigenlijk een krediet, waarbij de bank jouw overwaarde voorschiet vanuit je oude woning naar je nieuwe woning.

Voorbeeld:

Stel je hebt een overwaarde van € 100.000 en jij wilt bijvoorbeeld op 1 april jouw nieuwe woning afnemen, maar je hebt je eigen woning pas verkocht per 1 mei. Dan wil je die € 100.000 natuurlijk wel graag inleggen in jouw nieuwe woning, maar die heb je op 1 april nog niet beschikbaar.

Op dat moment kan je een overbruggingskrediet aanvragen!

Met een overbruggingskrediet krijg jij op 1 april die € 100.000 ter beschikking gesteld, die betaal je vervolgens op 1 mei weer terug. En zo heb je dus je overwaarde ingelegd in de nieuwe woning, met een tijdelijk krediet.

Hoeveel kan ik overbruggen?

Hoeveel precies overbrugt kan worden, dat hangt af van de geldverstrekker. Sommige nemen een afslag. En het hangt er ook vaak vanaf of je huis al definitief verkocht is of dat deze nog verkocht moet worden.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bellen op 0318 555 484, een e-mail sturen naar welkom@mevrouwdehypotheekadviseur.nl of kijk eens op ons YouTube kanaal voor meer informatie. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op gebied van hypotheekadvies en bemiddeling. Wij werken voornamelijk online hetgeen efficiënt is, daardoor is onze prijs ook vriendelijk, maar we streven naar een persoonlijke omgang. Dat blijkt ook wel uit de reviews van onze klanten. U kunt ons ook een whatsapp bericht sturen via onze website, of plan hier jouw afspraak. Zien we je snel tijdens een kosteloos en vrijblijvend (online) gesprek?

Vorige post
Ziekte VS Hypotheek
Volgende post
De voor- en nadelen van extra aflossen op de hypotheek

Hypotheekadvies en regelen vanaf € 1.290,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp