Hypotheek aanvragen ZZP’er

hypotheek aanvragen zzp

Leestijd: 4 minuten. Geen zin om te lezen? Bekijk dan bovenstaande video.

Hypotheek aanvragen als zzp’er, kan dat?

Voorheen was het nog vrij lastig voor zzp’ers om een (eerlijke) hypotheek te kunnen bemachtigen, maar de regels hiervoor zijn gelukkig iets veranderd. Een hypotheek aanvragen als zzp’er is tegenwoordig gelukkig goed mogelijk. Al zijn er wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het is erg belangrijk om je goed te oriënteren. Onze ervaren hypotheekadviseur geeft je deskundig advies.

Een goede oriëntatie is het halve werk

Alvorens je als zzp’er een hypotheek kan aanvragen is het belangrijk dat je je goed oriënteert op de mogelijkheden, voorwaarden en benodigdheden. Tegenwoordig is een hypotheek aanvragen als zzp’er niet meer zo lastig als voorheen. Je hoeft niet meer minstens 3 jaar ondernemer te zijn, maar alsnog moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Verstandig dus om met een ervaren onafhankelijke hypotheekadviseur door te nemen wáár je je eigenlijk op moet oriënteren.

Met welke facetten moet je rekening houden als zzp’er?

 • Een geordende administratie
 • Financieel alles op orde en aantoonbaar
 • Prognose van het huidige jaar
 • Eventuele schulden
 • Inventariseer de (hoogte van) vaste lasten
 • Eigen vermogen
 • Eventuele bedrijfsrisico’s
 • Verwachtingen voor de toekomst

Orden je administratie goed

Hierboven gaven we het al aan: een goed geordende administratie is belangrijk voor het aanvragen van een hypotheek als zzp’er. Je moet namelijk bij hypotheekverstrekkers exact kunnen aantonen hoe je financiële plaatje eruitziet. Denk aan de volgende informatie en documenten:

 • Diverse belastingaangiftes zowel inkomsten als omzetbelasting
 • Jaarrekeningen van bij voorkeur 3 jaar indien mogelijk
 • Recent uittreksels van de KvK
 • Tussentijdse cijfers van het lopende boekjaar
 • Prognose rest van het boekjaar en volgend boekjaar
 • Jaaropgaves van looninkomen voorgaande jaren indien je nog geen 3 jaar zelfstandig bent

Voorbereiding

Voordat je actief op zoek gaat naar een woning is het verstandig advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Iedere bank- en geldverstrekker hanteert zijn eigen voorwaarden en normen. Vooral voor zelfstandigen is het van belang meerdere partijen te vergelijken aangezien de verschillen enorm zijn. Een onafhankelijk adviseur kan je daarbij helpen die werken immers met meerdere banken en geldverstrekkers en kunnen de vergelijking goed voor je maken. Als je weet wat je kunt lenen en wat de kosten per maand zullen worden weet je wat je besteedbaar budget is.

Mevrouw de Hypotheekadviseur kan je hier goed over informeren.

Je droomwoning komt vervolgens voorbij, wat moet je doen?

Fantastisch, je hebt een woning gevonden die helemaal past bij je wensen en je hebt je financiële plaatje goed op orde. Nu wil je een passend bod uitbrengen die naadloos aansluit bij dat plaatje. Zodra je weet wat je kan lenen en je bod geaccepteerd wordt, is het verstandig om met een hypotheekadviseur te schakelen die je kan informeren over de beste hypotheekkeuze voor jou als zzp’er.

Het is gelukt: je bod wordt geaccepteerd! En nu?

Het bod op je droomwoning wordt geaccepteerd en je wilt zo snel mogelijk de financiering regelen. Hiervoor bestaan er verschillende hypotheekvormen, waarvan de één wellicht beter aansluit bij je (financiële) situatie dan de ander. De wijze van aflossen en andere voorwaarden kunnen hiervoor doorslaggevend zijn. Zo heb je bij ons de keuze uit een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Nu is het tijd om zaken concreet te maken: je start met een hypotheekgesprek aanvragen!

Hoe werkt een hypotheek aanvragen als zzp’er?

Bij ons verloopt een hypotheekgesprek net iets anders dan anders. Wij bieden namelijk deskundig, persoonlijk advies, online of persoonlijk tegen een online-prijs. Voor de bemiddeling door ons betaal je eenmalig €990,-. Hiervoor krijg je als zzp’er van ons:

 • Een persoonlijke expert die gevraagd en ongevraagd advies geeft
 • Alle informatie die je nodig hebt over de beste hypotheekmogelijkheden voor jou
 • Bemiddeling tussen jou en betrouwbare hypotheekverstrekker(s)
 • Een persoonlijke online omgeving waar je al jouw gegevens zelf eenvoudig kan beheren

Een hypotheek aanvragen als starter of als ervaren zzp’er is geen enkel probleem. Onze experts hebben jarenlang ervaring met verschillende financiële achtergronden, diverse hypotheekvormen en de verschillende voorwaarden van geldverstrekkers. Zij kunnen je perfect adviseren over alle mogelijkheden die je hebt, terwijl jij alle informatie in je persoonlijke online omgeving nog rustig na kan lezen. Wij bieden lage prijzen aan omdat wij de processen zo efficiënt mogelijk laten verlopen een goede samenwerking tussen alle betrokkenen is daarbij van groot belang. Zorg altijd dat je vlot en compleet de gevraagde stukken aanlevert zo garandeer je de lage advies en bemiddelingskosten voor jezelf.

Meer informatie over een hypotheekaanvragen als zzp’er? Kom in contact met ons!

Wil je direct een persoonlijk hypotheekgesprek aanvragen met één van onze deskundige hypotheekadviseurs? Wacht niet langer en plan een adviesgesprek in. Heb je andere vragen voor ons? Stuur ons dan gerust een bericht.

Vorige post
Wat te doen als je hypotheekrente bijna de einddatum bereikt, in een stijgende rentemarkt?
Volgende post
Energielasten omlaag
Menu
× Stel je vraag via WhatsApp