Energielasten omlaag

Leestijd: 3 minuten. Geen zin om te lezen? Bekijk dan bovenstaande video over het verduurzamen van je woning!

Je woning energiezuiniger maken heeft veel voordelen: je verhoogt je wooncomfort, je verlaagt je energierekening en je draagt bij aan het klimaat. Vooral met de huidige energieprijzen, valt hiermee een hoop te besparen. Je kunt verduurzaming betalen met eigen geld óf je kunt hier geld voor lenen.

Als je van plan bent je woning te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen dan normaal het geval is. Financier je energiebesparende voorzieningen, dan mag je in 2022 tot 106% van de waarde van de woning lenen. Bij een reguliere hypotheek is dit 100% van de woningwaarde. Het is zelfs mogelijk om een extra bedrag te lenen voor verduurzamen bovenop je maximale hypotheekbedrag, onder de volgende voorwaarden:

Meer lenen met jouw inkomen

Is je (gezamenlijk) jaarinkomen minimaal € 33.000, dan mag je tot € 9.000 extra lenen bovenop je maximale nieuwe lening, om je huis energiezuiniger te maken.

Meer lenen dan de waarde van je woning

Een hypotheek mag niet hoger zijn dan 100% van de marktwaarde van de woning, maar als je extra leent voor energiebesparende maatregelen mag je tot 6% meer lenen.

Nul-op-de-meter woning

Wanneer je door verduurzaming een Nul-op-de-meter woning krijgt, kun je zelfs €25.000 extra lenen. Dit betekent dat het huis door energiebesparende maatregelen in een jaar evenveel energie verbruikt als opwekt.

Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen, een zonneboiler, een warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. De subsidie op zonnepanelen is gestopt. Wel zijn er verschillende financiële regelingen om de aanschaf en het gebruik van zonnepanelen aantrekkelijk te maken. De subsidie is in 2022 tijdelijk verhoogd tot 2024.

Stimuleringsleningen

De gemeente Rhenen stelt diverse leningen beschikbaar om te stimuleren dat woning eigenaren (die tevens bewoners zijn) en bedrijven, kunnen investeren in energiebesparende maatregelen. Woon je in een andere gemeente? Kijk op www.SVn.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw gemeente.

Zo is er een consumptieve lening duurzaam wonen waarbij je maximaal € 30.000 kunt lenen, of de hypothecaire variant waarbij je maximaal € 50.000 kunt lenen tegen gunstige condities.

Ook is er een verzilverlening voor huiseigenaren van 58 jaar en ouder, waarbij je het geld ook mag investeren in een reguliere verbouwing.

Bedrijven kunnen terecht bij www.bngduurzaamheidsfonds.nl

Wil jij ook je huis verduurzamen?

Kom vrijblijvend (online) op gesprek. Bij ons is een eerste kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en de kosten zijn voor onze rekening. Wij ontzorgen je graag en helpen je op een persoonlijke wijze. Jouw wensen vertalen wij naar een passende hypotheek.

Vorige post
Hypotheek aanvragen ZZP’er
Volgende post
Ook zelfstandigen kunnen zich nu voordelig verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid!

Hypotheekadvies en regelen vanaf € 1.290,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp