Aflossingsvrije hypotheek nog steeds mogelijk!

Leestijd: 1,5 minuten (Geen zin om te lezen? Kijk dan bovenstaande video)

Vaak hoor ik nog, dat mensen denken dat een aflossingsvrije hypotheek niet meer verkregen kan worden anno nu.

Niets is minder waar, het is nog steeds mogelijk! Er zijn alleen wel andere regels gekomen. In dit artikel vertel ik, Mevrouw de Hypotheekadviseur, jou hier alles over.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een type hypotheek waarbij je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en dus niet je hypotheek aflost. Je mag er zelf voor kiezen of je tijdens de looptijd je hypotheek aflost, maar dit hoeft dus niet. Na de looptijd moet je dan je hypotheek in één keer volledig aflossen.⁠

Regels voor nieuwkomers op de woningmarkt

Voor nieuwkomers op de woningmarkt is het niet langer mogelijk een aflossingsvrije hypotheek te krijgen met rente aftrek. Dus ze kunnen wel een aflossingsvrije hypotheek krijgen, maar ze kunnen de rente niet meer fiscaal aftrekken.

Regels voor een aflossingsvrije hypotheek van vóór 2013

En had jij al een aflossingsvrije hypotheek voor 2013, die fiscaal aftrekbaar was, dan kun je die gewoon behouden. Ook bij een nieuwe geldverstrekker. Dus zou je ‘m oversluiten naar een nieuwe hypotheek of door verhuizing een nieuwe hypotheek afsluiten? Dan kun je nog steeds een aflossingsvrije hypotheek krijgen! Dat kan een goede keuze zijn wanneer je graag lage maandlasten hebt.

Het is wel verstandig om je goed te laten adviseren wanneer je nadenkt over het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek.⁠

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bellen op 0318 555 484, een e-mail sturen naar welkom@mevrouwdehypotheekadviseur.nl of kijk eens op ons YouTube kanaal voor meer informatie. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring op gebied van hypotheekadvies en bemiddeling. Wij werken voornamelijk online hetgeen efficiënt is, daardoor is onze prijs ook vriendelijk, maar we streven naar een persoonlijke omgang. Dat blijkt ook wel uit de reviews van onze klanten. U kunt ons ook een whatsapp bericht sturen via onze website, of plan hier jouw afspraak. Zien we je snel tijdens een kosteloos en vrijblijvend (online) gesprek?

Vorige post
De beleggingshypotheek, wat is er nog mogelijk?
Volgende post
Ziekte VS Hypotheek

Hypotheekadvies en regelen vanaf € 1.290,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp