WOZ waarde te hoog of te laag

WOZ waarde te hoog of te laag

Ben jij ook steeds vaker verbaasd over de vraagprijs van een huis in de buurt? De gemiddelde huizenprijs zit nog steeds in de lift. Heb je nu een koophuis, dat wordt je hier blij van. Maar de keerzijde is vaak een hogere WOZ-beschikking. Is uw WOZ-waarde te hoog of te laag? Doe er wat aan!

De borden ‘Te koop’ in de voortuinen van huizen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ondanks het krappe aanbod is de huizenmarkt nog behoorlijk in beweging. Door de krapte laten gemiddelde huizenprijzen  een stijgende lijn zien. Meestel veroorzaakt dat ook een hogere WOZ-waarde.

Meer belasting

Door een hogere WOZ-waarde van uw woning gaat u ook meer belasting betalen. Een aantal belastingen is namelijk gekoppeld aan uw WOZ-waarde, bijvoorbeeld het eigenwoningforfait, de erfbelasting en de waterschapsbelasting. Hoe hoger de WOZ-waarde van uw woning, des te meer belasting u gaat betalen. En dat kan aardig in de papieren lopen.

Te hoog of te laag?

Vindt u de WOZ-waarde van uw woning te hoog of te laag, dan kunt u bezwaar maken. Voor het bezwaar maken staat een periode van zes weken nadat u de WOZ-beschikking heeft ontvangen. U kunt ook bezwaar maken als u de WOZ-waarde te laag vindt, bijvoorbeeld als u uw woning wilt verkopen. Een hoge WOZ-waarde geeft u een betere uitgangspositie voor de onderhandelingen over de prijs.

Bent u huurder dan kunt u ook bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Deze waarde bepaalt mede de maximale huurprijs van uw woning. Dat gaat in combinatie met een puntenstelsel. Uw verhuurder of huurcommissie kunnen u daar alles over vertellen of verduidelijken.

Gratis bezwaar maken

Wist u dat u gratis bezwaar kunt maken tegen de hoge WOZ-waarde. Veel bureaus willen dit graag voor u doen en rekenen zelfs pas kosten als uw bezwaar is toegekend. Is dat het geval dan betaalt uw gemeente ook nog eens deze kosten.

Wilt u gratis bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning? Er zijn verschillende aanbieders, kijk bijvoorbeeld eens op de site van bezwaarmaker.nl.

Meer weten? Bel 0318 555 484 of mail naar welkom@mevrouwdehypotheekadviseur.nl

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp