Komt een man bij Mevrouw de Hypotheekadviseur

Eerder deze week belde er een zeer vriendelijke gepensioneerde man, of ik zijn hypotheek zou kunnen oversluiten. Natuurlijk kan dat was mijn reactie.

Hij reageerde verheugd maar ook verbaasd aangezien hij inmiddels met pensioen was, dacht hij dat hij hiervoor niet meer in aanmerking kwam. Laat staan dat hij zijn aflossingsvrije hypotheek kon behouden en een looptijd van 30 jaar kon krijgen.

In deze specifieke situatie kon het  in eerste instantie nagenoeg allemaal. Dat wil zeggen de waarde van de woning was hoog genoeg, om met de ‘oversluit uitzonderingsregel’ de gehele hypotheek over te sluiten op aflossingsvrije basis, want dat wilde hij zo graag. Maar er moest ook bij deze geldverstrekker een overlijdensrisicoverzekering gesloten worden voor een klein deel, en dat was niet gewenst. Hoewel meneer de casus in duigen zag vallen, ben ik verder gaan zoeken.

Gelukkig bleek er een alternatief te zijn, iets hogere rente dat wel (toch nog altijd vele malen lager dan de huidige maandlast)  maar er was wel degelijk een geldverstrekker die voor deze mensen de hypotheek over wilde sluiten.

Zo zie je maar, geef nooit te snel op. Als je iets wilt kan het vaak wel, als je maar zoekt in de goede hoek.

Vorige post
Een goede professionele afwikkeling
Volgende post
De mensen van wie ik het huis koop willen pas over 8 maanden verhuizen

Hypotheekadvies en regelen vanaf €990,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp