Jij kunt nu meer geld lenen als alleenstaande!

Leestijd: 3 minuten.

Het is op dit moment niet makkelijk om als alleenstaande een eigen huis te kopen op de huidige woningmarkt. Daarom heeft het Ministerie een nieuwe regeling bedacht voor alleenstaanden in 2024.

Als alleenstaande kun je in 2024 € 16.000,- meer lenen dan in 2023 ten opzichte van tweeverdieners met exact hetzelfde jaarinkomen. Maar, dat betekent niet dat je als alleenstaande € 16.000,- meer kunt lenen dan in 2023. Er worden ieder jaar zogeheten ‘woonquotes’ bedacht, en deze zijn helaas dit jaar strenger geworden dan in 2023. Dat betekent dus dat dat weer een beperkende werking heeft op hoeveel je maximaal kunt lenen. Wel is een gunstig feit, dat de rentetarieven wat lager liggen dan eind 2023 het geval was.

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze regeling dat je meer kunt lenen, moet je minimaal € 28.000,- bruto per jaar verdienen. Want anders, dan verdien je te weinig om die € 16.000,- extra af te kunnen betalen.

Vragen? Wij helpen je bij Mevrouw de Hypotheekadviseur graag met het afsluiten van een hypotheek. Neem gerust contact met ons op!

Vorige post
Extra aflossen op de hypotheek; de voors en tegens op een rij

Hypotheekadvies en regelen vanaf €990,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp