Energielabel en klimaatdoelen

Energielabel en klimaatdoelen

 

https://youtu.be/qF1XjpKd7NY

Leestijd: 4 minuten. Geen zin om te lezen? Bekijk dan bovenstaande video.

De overheid is ons aan het stimuleren om als huiseigenaren onze huizen te verduurzamen. Dit is mede door de klimaatdoelen die er zijn. Je zou denken dat een huiseigenaar met energielabel A niet verder kan verduurzamen. Maar niet is minder waar. Sterker nog, stel dat in 2030 er nieuwe energielabels gaan komen met nieuwe normeringen, dan is wat nu een A-label is, op dat moment vermoedelijk misschien wel een D-label of nog slechter.

Op het moment dat een geldverstrekker een huis gaat financieren, dan fundt hij daarvoor zijn geld bij verschillende instanties. En die instanties, bijvoorbeeld pensioenfondsen, die willen een zogenaamde ‘green footprint’ hebben op deze aarde, en die gaan kritisch meedenken over waar zij hun geld neer zetten. En zij zullen geldverstrekkers dus gaan verplichten om woningen te financieren met een goed energielabel.

Dus op het moment dat jouw woning een slecht energielabel heeft, helemaal als het nu al een slecht energielabel heeft, dan wordt het lastiger om die te financieren. Dus dan wordt het ook lastiger voor de kopers, om jouw huis te financieren.

En alleen daarom, is het al een heel goed idee om kritisch naar je woning te kijken, en dat wat je kunt verduurzamen, ook daadwerkelijk door te voeren.

Ook is het zo dat de huizenprijzen van huizen met een goed energielabel sneller stijgen dan de huizen met een slechter energielabel. Dit is dus ook een reden om als huiseigenaar jouw huis te verduurzamen en om te blijven verduurzamen.

Het is vermoedelijk zo, dat de komende jaren steeds meer geld, ook vanuit de overheid beschikbaar wordt gesteld, dat er goedkope leningen beschikbaar komen, zo lang ze er nog niet zijn, veel gemeentes hebben SVN-leningen beschikbaar voor het verduurzamen, en zo kun je eigenlijk al je steentje bijdragen niet alleen aan het milieu, maar ook om te zorgen dat jouw woning ook toekomstbestendig is, niet alleen op het gebied dát ie duurzaam is en goed voor de aarde, maar ook dat jij een hypotheek kunt blijven krijgen op jouw woning, en dat ‘ie ook goed verkoopbaar blijft in de toekomst.

Bij Mevrouw de Hypotheekadviseur helpen we je graag verder te verduurzamen, en om de financiering rond te krijgen hiervoor. Neem gerust contact met ons op!

 

Vorige post
Prinsjesdag 2023
Volgende post
Vaste of variabele rente

Hypotheekadvies en regelen vanaf €990,-

Binnen 24 uur jouw hypotheek aanvragen

Keuze uit 32 verschillende aanbieders

Onze review score

Menu
× Stel je vraag via WhatsApp